Lézervágás, hegesztés, AWI hegesztés
AWI hegesztés
Argon védőgázas volfrámelektródos ívhegesztés

Az argon védőgázas AWI-hegesztéskor a volfrámelektród és az alapanyag között húzott ívet argon gázburok veszi körül. A gázburok hatásossága nagymértékben függ a gáz sűrűségétől és a hegesztés sebességétől (nagy hegesztési sebesség esetén az ív kiléphet a védőgáz burokból). A hegesztéshez használt volfrámelektródák porkohászati úton készülnek, az alkalmazás céljától függően eltérő ötvözéssel.

Az AWI hegesztés kivételesen tiszta, magas minőségű hegesztést biztosít. Mivel salakanyag nem termelődik, nem fordulhat elő, hogy salak kerüljön a varratfémbe, így a befejezett hegesztés gyakorlatilag nem igényel tisztítást. Az AWI hegesztés szinte minden fajta fém hegesztéséhez használható, és az eljárás alkalmas mind kézi, mind pedig automatikus eljárásokhoz. Az AWI hegesztést leginkább alumínium és rozsdamentes acélötvözetek hegesztésénél alkalmazzuk, amikor a hegesztés hibátlansága kiemelkedő jelentőségű.

CO hegesztés
Széndioxid védőgázas hegesztés

Ívhegesztéskor a kialakuló elektromos ívben az áram hőteljesítménye olvasztja meg az összehegesztendő anyagokat, illetve a hozaganyagot. A CO-hegesztés esetén védőgázként tiszta széndioxidot használunk. Ez az eljárás elsősorban ötvözetlen és gyengén ötvözött szerkezeti acélok egyesítésére nyújt megoldást. Széndioxid használatánál a gáz olcsósága mellett nagy előnyt jelent a mély beolvadás is.

Csaphegesztés

A csaphegesztés gazdaságos, egyszerű és gyors megoldás. Helyettesíthet más, költséges eljárásokat, például előlyukasztás, fúrás, menetvágás, csavarozott rögzítőelemek, ragasztás.

Csaphegesztési eljárások:
  • Húzott ívű csaphegesztés
  • Kondenzátoros, csúcsgyújtásos csaphegesztés
  • Csaphegesztés (fejes csap)
  • Csaphegesztés
A csaphegesztés előnyei:
  • Jelentős költségcsökkentést érhet el, ha a kötőelemeket azonnal, elektronikusan ellenőrzött minőségű kötéssel tudja felhegeszteni.
  • Hegeszthetők 3-25 mm átmérőjű menetes és menet nélküli csapok, anyák, tüskék
  • Az alacsony hőbevitelnek köszönhetően nincs deformáció.
  • Az üreges alkatrészek megőrzik zártságukat.
  • Az alkatrésznek elég csak egy oldalról hozzáférhetőnek lennie.
Kérjen ajánlatot
Az ajánlatkérés semmilyen elkötelezettséggel nem jár. Munkatársaink az ajánlat elküldése után néhány napon belül felveszik önnel a kapcsolatot a megadott elérhetőségek egyikén.