Lézervágó rendszerek

Lézervágó rendszerek
Nagyon népszerűek a lézeres vágószerkezetek különböző anyagaikat tekintve. Egészen a jellegzetes és fantasztikus textúrától a fém anyagokig.
A lézeres vágás követelménytől függően különböző vágási felületek lehetségesek.
Ezek lehetnek gyors kerek és üreges lézeres vágórendszerek, CO2 vágószerkezetek, részecske lézerek, diódás lézerek, szálas lézerek és így tovább.
A lézer részecskéi ionizált gázok két dimenziója között fejtik ki a sugárzást ami lehet magas vagy mérsékelt, 1 MW-10 W közötti.
A szén-dioxid lézerek újrahasznosítják a CO2-atom vibrációs és forgási állapotának a a 10 μm-es, hullámhosszú sugárzást kibocsátó állapotát.
A széndioxid lézerek tartós és kevésbé tartós intentitással járnak el, és általánosságban olyan célokra használják mint a hegesztés, vágás vagy a bélyegzés és rajzolás.
A dióda lézerek finomhangolhatóak, és figyelembe veszik az anyag állapotát, ezáltal képesek egyedi hullámhosszat létrehozni.
A másik típusú lézer egy olyan lézer, mely optikailag hasznos, ezt nem kívánatos földhalogenidek kis dimenzióival adalékolják, ez lassítja a fény kibocsátását.
A fenti lézertípusok mindegyikének egyedi lézeres termelési keretrendszere van, amely felhasználásukkal eltolható.
A különféle lézersugarak által szállított különböző típusú lézerek minősége megfelelő rugalmasságot tesz lehetővé ahhoz, hogy még az érzékeny és törékeny anyagok, például a vékony pamut vágására is kivitekezhető legyen, és ezenkívül még használják vágási, betűzési, bélyegzéshez, csatlakozáshoz és felületkezeléshez kemény és fémes anyagok esetén is.
Ezen lézervágók különböző méretüek és nagy pontossággal dolgoznak.
Ezek olyan PC-hez csatlakoztathatóak melyek a lézersáv összegét és minőségét szabályozzák.
Ezek nagyszerűen használhatóak törékeny nagy pontosságú vágáshoz, a helyes vágás érdekében.
Ilyen módon egy adott lézer határa arra az anyagfajtára támaszkodik, melyet a lézer vág, illetve a vágás mögötti motivációra is.