Lézervágás után tökéletes sima felület

Lézervágás után tökéletes sima felület.

A pontos, precíz lézervágáshoz elengedhetetlen a lézervágó gépekre szabott speciális acél. A hagyományos lézervágással a mechanikus vágással szemben gyorsabb, szebb eredményt és kevesebb utómunkát eredményez.

 

A Ruukki által fejletesztett Lase Plus speciális acélnak köszönhetően az acélfelület maximálisan simára vágható, így az utómunkát egyáltalán nem igényel. Az acélgyártásra specializálódott cég, a szerkezeti acéljának továbbfejlesztett változatát, a Laser Plust, építkezésekre, autógyártásba és elektrotechnikai ipari területekre szánja.

A Ruuki Laser szerkezeti acélok megmunkálásbarátok, így könnyen vághatóak, hegeszthetőek és hajlíthatóak, így nagyobb teljesítményt tesz lehetővé az automatizált folyamatokban. A Laser Plus acélból a megrendelők egyedi kéréseik is megvalósíthatóak, hiszen a kiváló anyag nagyszerűen alkalmazkodik a legkülönfélébb formákhoz is.

Garantált síkalapú tolerancia

Minden Ruuki Laser Plus durvalemez esetében garantált a lézervágás utáni 2 mm/m síklapaú tolerancia. A Laser Plus könnyű formálhatóságának köszönhetően a lemezvastagság minimum másfélszerese a hajlítási sugár a szokásos mértéket is túlhaladja. Méretpontosak a vágott termékek, könnyen leválaszthatóak a fémlemezről. A Laser Plus nem igényel utómunkát a szűk kontúrok vágásánál. A vágási felület tiszta és sorjamentes.

Egyszerűbb kezelés és logisztika

 

A műhelyek számára előny, hogy a beállítási idő és a vágás rövidebb, és a megmunkált felületek kevesebb felül kezelést igényelnek. A pontosabb lézervágásnak köszönhetően a hulladék csökkenthető, a Leser Plus anyaghasználatban maximálisan kihasznált, és így a megmunkálás kevesebb időt vesz igénybe. Az acél első osztályú, így vágási sebessége és az élet tisztasága is kifogástalan.

A Ruuki Laser acélok vágásakor a lézervágási kapacitás teljesen kihasználható. Az anyag hegesztése kitűnő valamennyi hegesztési technikával. Hőbevitel széles tartománya kiválasztható, normál műhelykörülmények közt megemelt hőmérsékletre nincs szükség. A Ruukki Laser Plus esetében az egyenletes acélminőségnek köszönhetően a vágási paramétereket nem kell két gyártási tétel vagy két szállítmány között megváltoztatni, ami stabil működést és egyenletes vágási minőséget biztosít. A Ruukki ősztől a Laser Plust szalagtermékként, a legnagyobb kivitelben is kínálja.