Lemezmegmunkálás

A lemezmegmunkálási folyamatokat tekintve, mint ahogy az élet többi területén is, úgy ebben a szakmában is fontos a fejlődés, a modernizálás, az új technológiák bevezetése. Ősapáink már anno is a sufniban ügyködtek, azonban a mostani ipari fejlettséghez képest a lehetőségek elég korlátozottak voltak, nem beszélve az ipari mennyiségben történő barkácsolás kitermelési végtermékeitől, amelyek előállításra kerülnek.

A leginkább elterjedt és népszerűnek tekinthető lemezmegmunkálási technika a lézervágás folyamata, amely a műhelyekben széles körben hódít, illetve a nagyobb technikai területeken. Ahhoz, hogy a lézervágás jövőjét megértsük, tudnunk kell, hogy mit is takar, mit is foglal magában a folyamata és mit lehet belőle kihozni. A lézervágás nem más, mint anyagok egymástól való elválasztása, a lézer által létrehozott sugarak segítségével. Bizonyára magától értetődő, hogy a munka hatékonyabb, gyorsabb és precízebb a lézeres technológiának köszönhetően.

Magyarországon még elenyésző az újonnan vásárolt lézervágó berendezések száma, ám ez a tendencia évről évre növekedni látszik. A versenyképesség és a technológia előállítás helyzetének javulása érdekében fontos tisztába lenni a működési elvével.

Egy kezdő barkácsolónak a lézervágás első ránézésre bizony embert próbálónak és ijesztőnek hathat, viszont a gyakorlatban már kevésbé tűnik bonyolultnak a feladat. Nem nehéz rájönni, hogy a kemény és tömör, masszív anyagok megmunkálása a legkönnyebb a lézervágási technológiával. A működési elvet tekintve a  lézert egy optikán keresztül irányítják az anyagra, a kívánt hatékonyság elérése érdekében, a sugár pedig éget, megolvaszt, azaz vág. Magát a technológiát építészeti cégek kivitelező munkatársaival együtt még a művészek is használhatják lapos anyagok megmunkálására. A lézeres eszköz nem csak formát, de mintát is változtat a lemezen.  A vágáson kívül a lézeres vágógépek a munkadarabok felszínének felmelegítésével is raszteresíthetik vagy meg is munkálhatják a munkadarabokat, így az anyag felső rétegét égetve megváltoztathatja a megjelenését, ahol a raszteres műveletet végezték.

Nagyon hasznos eszközök a gyártás terén a lézervágó gépek, ipari méretű ipari üzletekben használják, melynek segítségével nagy darabok kerüljenek levágásra, ezeket a hardver cégek használják olcsó, gyors prototípusok létrehozására, és ezek a szerszámok, amelyeket a döntéshozók és a művészek használnak, azok úgynevezett do it yourself gyártási eszközök, melyeknek abban segítenek, hogy a művészek digitális terveiket létrehozhassák fizikai mivoltukban is, ne csak az íróasztalon. Lézervágók és lézervágók között is lehetnek különbségek, éppen ezért fontos a vásárlás előtt végiggondolni  a célt, mire szeretnénk használni az eszközt.

Azonkívül, hogy típusaiban különböznek, működési elvüket tekintve mind megegyezőek a lézervágók. A barkácsolók talán egy kicsit jobban meg is szeretnék érteni miről van szó. A lézer egy lézer rezonátorból származik, amely intenzív fénysugarat bocsát ki, amely tükröződik a vágófejre.

Ezt követően van jelentőssége a nagítóként funkciónáló lencsének. A vágófejet olyan állványra szerelik fel, amely mechanikus rendszerként funkcionál, ezt egy öv vagy lánc hajtja vére, így lehetővé téve a vágófej pontos mozgását egy téglalap alakú területen, ami a munka-ágy mérete. Annak érdekében, hogy a lézer ténylegesen jól vágjon, a lencse fókuszpontját oda kell fókuszálni, ahol a lézer a legélesebben kivehető.. Minden lézeres vágógép fókuszálási eljárást igényel, mielőtt a vágás megtörténne, hogy a lézer jól vágjon. A többit nyugodtan gépre lehet bízni.