Lemezhajlítás,élhajlítás.

Lemezhajlítás,élhajlítás!

A lemezhajlítási eljárások olyan hidegen történő folyamat,  amely tartós alakváltozást idéz elő. Olyan lemezmegmunkálási folyamatokat foglal magába, melyek során acél- és alumínium lemezek, csövek és idomacélok formára hajlítását teszik alkalmassá. Ez a folyamat nagyfokú rugalmasságot garantál, illetve nem beszélve arról, hogy költséghatékony, legyen szó akár az kisszériás vagy nagy szériás élhajlításról. A lemezhajlításkor  számítógépes program segítségével történik annak megmunkálása, az ütközők automatikusan az előre megadott helyzetbe állnak be. Így ennek hatására több különböző hajlítás végezhető egymás után, mert a  berendezés alkalmas a sorozathajlításra is.

Az úgynevezett Durma hajlítógég segítségével, amely CNC technológiával bír, különféle lemezhajlításokat, illetve élhajlításokat lehet legyártani akár 3000 mm hosszan át.

Vannak élhajíltási lehetőségek, amik a következőek:

-visszahajlítás, lapítás, peremezés.

- ha van rá igény, akkor nyommentes hajlítás

-és bonyolultabb lemezhajlítások

 

Az élhajlítás előnyei az alábbiak:

-pontos és nagyon precíz hajlítást eredményez

-eltérő lemezvastagságú alkatrészeket is könnyedén lehet vele hajlítani

-nagyobb mennyiségben, akár bérmunkában vagy szériamunkában is lehet alkalmazni

-pénzt tudunk vele spórolni, nagyon költséghatékony

Mi is az az élhajlítás?

Az élhajlítás az egy olyan nagyon fontos lemez feldolgozási eljárás, amely nélkülözhetetlen már a formázási technológiában. Nagyon nagy pontosságot igénylő megmunkálás, fontos odafigyelni a szögtartomány és a méretek pontos betartását illetően. A Sári Metál Kft-nél három olyan modern hidraulikus CNC élhajlító van, amely lehetővé teszi a sorozatgyártott és az egyedi termékek előállítását, melyet tökéletes minőségben és a pontos megbeszélt határidőre tudjuk szolgáltatni.  Ezért is felelnek meg a nálunk használt gépek a piaci igényeknek, illetve a kornak egyaránt. Nagyon fontos, hogy mindig megfelelő termékeket adjunk ki kezeink közül, és az ügyfelek maximálisan elégedettek legyenek az így kapott munkadarabokkal. Az élhajlító gépek 100-175 tonnás nyomóreővel rendelkeznek, és 3000mm hossztartományban tudnak táblalemezeket vagy lemezalkatrészeket megmunkálni a rajzdokumentáció alapján. Különféle technológiákat tudunk kialakítani, és széles körben alkalmazott különböző anyagból készült termékeket tudunk önnek megmunkálni, legyen az akár alumínium, ötvözött vagy ötvözetlen acélok. A CNC élhajíltási technológia többféle megmunkálási igényt ki tud elégíteni, legyen szó akár egyszerű fémlemezek megmunkálásról, vagy bonyolultabb, nagyobb precizitást igénylő alkatrészekről. A pontosság legfeljebb 0, 1mm. A szakembereink modern és korszerű hajlítási technológiával dolgoznak a mindennapi munkájuk során. Folyamatos szakképzést kapnak, nagy munkabírásúak és tapasztaltak, motiváltak a kollégák, törekedünk az innovatív megoldásokra, lépést tartunk a folyamatosan változó piaci és fogyasztói igényekkel. Mivel járműgyártói beszállító cég vagyunk, ezért is elengedhetetlen az magas elvárásoknak eleget tenni a gyártási folyamatok során. Ezért is használjuk nemcsak a lézervágásnál, hanem az élhajlításánál is a legmodernebb technológiával rendelkező CNC vezérlésű megmunkálási gépeket. Az általunk nyújtott korszerű technológia és a hozzáértő kollégák mint lehetővé teszik azt, hogy a legösszetettebb geometriákat is meg tudjuk munkálni az Ön egyedi igényeinek megfelelően. Pontosságunk, és költséghatékony termelésünk nekünk egy nagyon jó önigazolás.