A lemezmegmunkálási folyamatokat illetően.

A lemezmegmunkálási folyamatokat illetően, mint az élet többi területén is, fontos a fejlődés és a modern, újnak számító technológiák bevezetése. A sufniban már ősapáink is tevékenykedtek, azonban a mostanihoz képest egészen korlátozottak voltak a lehetőségeik, nem is beszélve a nagy, ipari mennyiségben történő barkácsolás kitermelési végtermékeitől, amelyek előállításra kerülnek. Az egyik leginkább teret hódító és új hullámosnak tekinthető lemezmegmunkálási technika nem más, mint a lézervágás folyamata, amely széles körben hódít teret a műhelyekben, nagyobb technikai területeken. Hogy megértsük a lemezmegmunkálás jövőjét, fontos tudni, hogy mit is takar, mit is foglal magában a lézervágás és mit lehet kihozni belőle. A lézervágás tulajdonképpen nem más, mint anyagok egymástól való elválasztása, a lézer által generált sugarak segítségével. Mondani is felesleges, hogy a munka hatékonyabb, gyorsabb és precízebb a lézeres technológiai kivitelnek köszönhetően.

Jóllehet, Magyarországon eddig elenyésző a száma az újonnan vásárol lézervágó berendezéseknek, ám a tendencia növekvő irányt mutat évről évre. A technológiai előállítás helyzetének javítása, valamint a versenyképesség tekintetében elengedhetetlen ezen berendezések használata, így fontos tudni azt, hogy milyen elvek szerint működik.

Szó se’ róla, egy kezdő barkácsolónak a lézervágás első pillantásra könnyedén tűnhet egy ijesztő, embert és bátorságot próbáló feladatnak, ám a gyakorlati használat nehézségi szintje kevésbé bonyolult, mint gondolnánk. Nem nehéz kitalálni, hogy a tömör és kemény, masszív anyagok legkönnyebb megmunkálási folyamatait a lézervágás idézi elő. Más azonban az ipari használatra kialakított lézervágás is, mint a kis felhasználásban történő. A működési mechanizmust tekintve a lézert egy optikán keresztül irányítják az anyagra, a kívánt hatékonyság elérése érdekében, a sugár pedig éget, megolvaszt, egy szóval vág. A lézervágást egyébként építészeti cégek kivitelező munkatársaival együtt művészek is használhatják, lapos anyagok megmunkálására. Egy lézeres vágóeszköz nem pusztán a formát, de a mintát is változtathatja egy adott lemezen. A vágáson kívül a lézeres vágógépek a munkadarabok felszínének felmelegítésével is raszteresíthetik vagy meg is munkálhatják a munkadarabokat, ezáltal az anyag felső rétegét égetve megváltoztathatja annak megjelenését, ahol a raszteres műveletet elvégezték. A lézeres vágógépek nagyon hasznos eszközök a prototípusok és a gyártás terén; ipari méretű ipari üzletekben használják, hogy nagy darabok kerüljenek levágásra, azokat a hardver cégek használják olcsó, gyors prototípusok létrehozására, és ezek a szerszámok, amelyeket a döntéshozók és a művészek használnak, azok úgynevezett „do it yourself” gyártási eszközök, amelyeknek abban van szerepe, hogy egyes személyek digitális terveiket létrehozhassák fizikai mivoltukban is, ne csak az íróasztalon. Lézervágók és lézervágók között is, természetesen lehetnek különbségek, éppen ezért fontos a vásárlás előtt meghatározni azt a célt, amelyre az eszközt használni kell majd.

Mindazonáltal, hogy a fajtáikban különbözőnek számítanak, a működési elvet tekintve megegyeznek egymással a lézervágók. A barkácsolás szerelmesei talán szeretnék megérteni jobban azt, hogy miről is van szó pontosan. A lézer egy lézer rezonátorból származik, amely intenzív fénysugarat küld ki, amely tükröződik a vágófejre. Ezután van jelentősége a nagyítóként funkcionáló lencsének. A vágófejet általában egy olyan adott állványra szerelik fel, amely egy olyan mechanikus rendszerként funkcionál, amelyet általában öv vagy lánc hajt végre, amely lehetővé teszi a vágófej pontos mozgását egy adott téglalap alakú területen, ami a munka-ágy mérete. Annak érdekében, hogy a lézer ténylegesen jól vágjon, a lencse fókuszpontját oda kell fókuszálni, ahol a lézer a legélesebben kivehető.. Minden lézeres vágógép fókuszálási eljárást igényel, mielőtt a vágás megtörténne, hogy a lézer jól vágjon. A többit csak bízza a gépre.